Det er desværre et tilbagevendende fænomen. Bedst som man glad, tilfreds og begavet kommer hjem efter at have fejret jul med familien, opdager man det. Vi bringer her nogle råd til, hvordan du kan undgå indbrud.

Der har været indbrud, mens man har været væk!

Selvom der selvfølgelig ikke findes totale garantier i denne verden, kan du i hvert fald handle proaktivt, så du undgår indbrud i julen.

Forlad aldrig dit hjem ulåst.

Hellere tjek én gang for meget end én gang for lidt.

Derudover er det et godt fif at give eventuelle indbrudstyve indtrykket af, at der er nogen hjemme. Det er særligt brugbart, hvis du fx er væk i en længere periode på juleferie.

Derfor er det en god idé at lade lyset være tændt. Du skal derfor sørge for at lave en naturlig belysning i dit hjem, når du er væk. Her kan du med fordel bruge mekaniske døgnure til stikkontakter.

Selvom det selvfølgelig kan være ærgerligt at komme hjem til, når man i forvejen har favnen fuld af nye gaver og pakkenelliker, så er det også en god idé at forlade hjemme i rod. Rod snyder tyvene til, at tro at du er hjemme eller er tilbage om kort tid. Lad tallerkener stå fremme og lad evt. børnenes legetøj liggende på gulvet.

Gør dine værdier mindre attraktive

Har du et hjem med en masse dyre designermøbler eller elektroniske genstande, så kan du nemt gøre disse genstande mindre attraktive ved at fjerne små dele fra møblet eller genstanden. Du kan fx fjerne hynden fra din dyre designerstol og gemme den væk.

Bevægelsescensorer, som tænder udendørslys både foran og bagved huset, er også effektive midler til at gøre potentielle tyve utrygge og opgive deres suspekte planer. Det har også den gode effekt, at dine naboer nemt kan se, hvis nogen render rundt ved dit hus.

Skilt ikke med din ferie!

Endelig er det også et rigtigt godt tip ikke at skilte med sin ferie.

Selvom det selvfølgelig er rart at kunne blære sig med at man skal holde jul på Mauritius eller på safari i Afrika, så er det samtidig også et klart signal til indbrudstyve om at I ikke er hjemme.

Samtidig giver det dem også en fordel, fordi hvis de opsnapper, at du er væk i én uge eller mere, har de ekstra god tid til at planlægge et indbrud. Derfor: hold igen med at uploade feriebilleder eller tjekke ind på diverse hoteller via de sociale medier. Det kan I tidsnok gøre, når I er sikkert hjemme i jeres uberørte hjem igen.

Undgå indbrud og forbliv tryg

Det er nemt at blive utryg i sit hjem, men også ved at forlade sit hjem, hvis man har været udsat for indbrud. Derfor er det vigtigt at være proaktiv i forebyggelsen mod indbrud. Ved at undgå indbrud, forbliver du tryg i dit hjem, som er det sted man skal kunne føle sig tryg.

Her kan du læse om, hvordan du holder din jul tryg.