Når du har en familie- eller indboforsikring, er dine udeboende børn som hovedregel altid dækket af disse forsikringer indtil de fylder 21 år. Det gælder derfor også, når du sender dit barn afsted på efterskole. Vi har prøvet at ridse nogle scenarier op, så du er velinformeret når det kommer til forsikring og efterskole for dit barn.

Når du sender dit barn afsted på efterskole, er der flere ting du skal overveje i forbindelse med dine forsikringer. Hvis dit barn ødelægger noget på efterskolen, som fx at ødelægge computere eller smadre vinduer, så er det din indboforsikring, som dækker barnets erstatningskrav. Dette gælder dog kun, hvis det er dit barn som er ansvarsholder for skaden.

Hvis dit barn ødelægger noget på skolen eller noget af andre elevers ejendom og ikke er forsikret, så er der en stor risiko for, at du modtager en regning fra skolen, eller anden elevs forældre

Barnet er dog kun erstatningspligtigt, hvis kan eller hun har skadet med vilje eller ikke har været påpasselig nok. Ifølge loven er barnet ikke erstatningspligtigt, hvis der sker et hændeligt uheld.

Ansvarsforsikring dækker dog ikke, hvis dit barn skader nogen eller noget med vilje.

Ansvarsforsikring beskytter andre – indboforsikring beskytter dit barn

En anden essentiel ting er, at du højst sandsynligt sender dit barn afsted med en både bøger, elektronik, tøj, hobbyudstyr mm. Disse genstande dækkes ikke af efterskolens forsikring, og derfor er det vigtigt at have en indboforsikring, som dækker barnets ting, hvis de skulle blive stjålet eller brændt.

Det er ligeså vigtigt som, at få barnet til at dokumentere sine ting samt have styr på dem, hvis uheldet skulle være ude.

I tilfælde af at dit barn kommer til skade imens han eller hun opholder sig på efterskolen, er det også dig og din forsikring som skal dække.

Dit barn skal derfor som minimum have en ulykkesforsikring, og hvis I også vil sikres i forbindelse med sygdom, så er en børneforsikring med sygdomsdækning den ideelle løsning.

Det er vores erfaring at forsikring og efterskole går hånd i hånd. Derfor er en god idé at tjekke med dit forsikringsselskab, så du er helt sikker på, hvordan du og din familie er dækket.

Du kan her læse om, hvordan Hidebox kan bruges til at dokumentere dine ejendele.