Ved at følge disse 6 gode fif om indbrudssikring kan du mindske risikoen markant for udbudne gæster i dit hjem.

Ødelagte vinduer, smadret dørkarme og et gennemrodet hjem er hvad ca. 30.000 familier om året kommer hjem til, efter de har været væk fra hjemmet. Der sker indbrud 3 gange hver time i Danmark, hvilket gør os til det mest tyveriudsatte land i verden.

Der er heldigvis meget du selv kan gøre hvis du ikke ønsker uønsket besøg af tyvene når du ikke er hjemme. Følg disse råd og du vil mindske chancen for indbrud i dit hjem.

1. Lås altid hjemmet

Vi skal altid huske, at aflåse vores hjem forsvarligt. Selvom der er rigtig mange der glemmer at lukke og låse alle døre og vinduer – specielt på 1. sal i flere etages ejendomme. Tyven kan altid komme ind af en uaflåst dør eller vindue, også på 1. sal. Mange begår en stor fejl ved, at tro at tyven ikke kan komme ind på 1. salen.
En anden årsag til du også skal låse af hvergang du forlader dit hjem er, at dit forsikringsselskab typisk ikke dækker hvis boligen ikke har været aflåst forsvarligt.

2. Få det til at ligne der er nogen hjemme

Et rigtig godt fif til, at holde indbrudstyvene ude er, at få hjemmet til at se beboet ud når du er væk – specielt hvis du er væk over en længere periode.

Her er nogle enkelte fif til, at få hjemmet til at se beboeligt ud:

Lys indenfor

Lys i huset skaber liv og lys, og det kan tyvene ikke lide. Du skal derfor sørge for, at lave en naturlig belysning i dit hjem når du er væk.

Her kan du med fordel bruge mekaniske døgnure til stikkontakter.

Radio og tv

Lad radioen og tv’et køre når du er væk i kort tid. Tyvene er meget hurtige og selvom du kun er væk i meget kort tid, så skal de nok nå en hel masse imens du er væk.

Et tændt tv kan snyde tyvene til, at tro du er hjemme

Rod snyder tyvene

Jo mere du kan få det til, at ligne at i stadig er hjemme, jo bedre. Rod snyder tyvene til, at tro at du er hjemme eller er tilbage om kort tid.

Lad tallerkener stå fremme og lad evt. børenes legetøj liggende på gulvet.

3. Anskaf en værdiboks

Du kan med stor fordel låse dine vigtigste dokumenter, smykker, arvestykker mm. I et tyverisikret værdiskab. Det skal selvfølgelig sidde fast i dit hjem, så tyven ikke kan rende med hele skabet.

4. Gør dine værdier mindre attraktive

Har du et hjem med en masse dyre designermøbler eller elektroniske genstande, så kan du nemt gøre disse genstande mindre attraktive ved at fjerne små dele fra møblet eller genstanden. Du kan fx fjerne hynden fra din dyre designerstol og gemme den væk.

5. Anskaf udendørslys

Bevægelsesscensorer som tænder udendørs lys både foran huset og bagved huset er en god mulighed for, at gøre tyvene usikre. Der gør også, at dine naboer nemt kan se hvis der er nogen som render rundt ved dit hus.

6. Inviter ikke selv tyven ind

Annoncér ikke din ferie på Facebook eller andre sociale medier

Vær ikke i tvivl om, at indbrudstyvene også er på de sociale medier, så hvis du ønsker dit hjem sikkert, så skal du ikke uploaded feriebilleder eller checke ind på diverse hoteller. Eller lufthavne.

Hvis du fortæller tyven, at du er væk i én uge eller mere så giver det tyvene god tid til, at planlægge indbruddet i dit hjem.

En anden årsag til du ikke skal fortælle omverdenen om din ferie er, at dit forsikringsselskab måske ikke dækker hvis du har feriebilleder på nettet.